hľadáme hodnoty
v hudbe i spoločnosti

Gospelparáda: Na čele rebríčka GT 2013

Absolútna víťazka Gospel talentu 2013 (GT) Slávka Tkáčová a finálové zoskupenie Annamária a Jeho deti dominujú hitparáde gospelovej piesne Gospelparáda.

Siedme tohtoročné vydanie Gospelparády na Rádiu Lumen prinieslo upevnenie vedúcej pozície Slávky Tkáčovej, ktorá so ziskom 1424 bodov obsadila nanovo prvé miesto. Lídrom hitparády je od nasadenia jej skladby Chcem veriť, ktorá je zároveň víťaznou skladbou GT 2013. V Gospelparáde s ňou Tkáčová bojuje v prevedení rearanžmánu Richarda Čanakyho a Viliama Šandora. Na druhom mieste je pieseň „Keď vchádzam do tvojho chrámu“ od Annamárie a Jeho detí, ktorou zoskupenie zasiahlo aj do finále minuloročného GT. V hitparáde sa skladba úspešne drží už 9 týžňov.

Novinková ponuka načrela do americkej alternatívnej, pop-rockovej dielne tria z Južnej Karolíny Needtobreathe „Keep your eyes open“, do debutu Nashvillskej štvorice Rhett Walker Band „When mercy found me“, do lyriky Oregonských dravcov Kutless – „Even if“, neobišla bratské kvarteto ruských rodákov žijúcich v Denvere Everfound – „Never beyond repair“ a piatou piesňou avizovala pripravovaný album „Sila ducha“ hudobníkov zo Sniny, hovoriacich si Sion s názvom Vďaka tebe,“ predstavuje novinky v Gospelparáde autorka a moderátorka Gospelparády Diana Rauchová. Do boja tak vstúpil ďalší účastník GT 2013, kapela Sion vlani získala s piesňou Veľký Pán v internetovom hlasovaní fanúšikov takmer 300 hlasov.

Po 15 možných súťažných zneniach zo súťaže odchádzajú pieseň Zuzany Eperješiovej zo skupinou Poetica Musica „Uspávanka nenarodeného“ a „Pieseň matky“ z hudobno-poetického pásma – albumu Áno za život.

Aktuálny rebríček

Por.      Min.      Kolo    Interpret                                                          Skladba                                                                                   

01

1

4

Slávka Tkáčová Chcem veriť (1 424)

02

2

9

Annamária a Jeho detiKeď vchádzam… (364)

03

3

9

Tomáš Lajmon Pokánie (260)

04

4

15!

*Poetica MusicaUspávanka nenarodeného (259)

05

6

3

KÉFAS Budem tu (233)

06

new

2

Projekt ZboryUwielbiam Tvoje imie (142)

07

5

4

*Ľudmila Koščová & bandPánov hlas (109)

08

7

15!

*Poetica MusicaPieseň matky (105)

09

9

11

Sima MartausováKam tento svet speje? (71)

10

8

3

*TIMOTHYPoď von ! (67)

11

new

SION Vďaka tebe

12

new

EVERFOUND Never beyond repair

13

new

KUTLESS Even if

14

new

RHETT WALKER BandWhen mercy found me

15

new

NEEDTOBREATHEKeep your eyes open

Gospelparádu vysiela Rádio Lumen v premiére vždy vo štvrtok v čase od 16:00 do 17:30, v repríze ju prináša v nočnom vysielaní v piatok od 2:00 do 3:30. Celú reláciu si môžete vypočuť aj v archíve Rádia Lumen.

Nestíhate si prečítať všetky články, ale chcete zostať v obraze? Najjednoduchšie, čo môžete urobiť, je nechať nám svoj e-mail a my vám pošleme vždy čerstvý výber najdôležitejších textov o dianí v hudbe i spoločnosti.
Poďte na to:

Máte pre nás tip na dobrý článok zo sveta hudby alebo spoločnosti? Sem s ním! Najlepšie tipy radi spracujeme.